Skupinové aktivity pro rodiny v obtížné situaci

Pomoz dětem v náročných životních situacích trávit volný čas společně s jejich blízkými pod vedením zkušených pracovníků – přispěj na skupinové rodinné aktivity.

Někdy dětem z rodin v náročných životních situacích chybí možnost dělat to, co dělají běžně jejich spolužáci - jezdit na školní akce, výlety, kroužky, v létě na tábor. Společné rodinné akce jsou spíše výjimkou. Důvody? Chybí peníze, rozpad rodin, vztahové neshody, rodiče se zdravotním omezením, děti obtížně zařaditelné pro specifické potřeby atd. Pracovníci služby Archa pro rodiny s dětmi v rámci projektu SPOLU JE NÁM DOBŘE ukazují dětem i jejich rodičům, jak smysluplně strávit odpoledne, víkend či kousek prázdnin a ještě se něco naučit pro všední dny. Skupinová setkání, podle našich dlouholetých zkušeností, výrazně urychlují překonání obtížné situace, ale státem nastavený systém pomoci rodinám pracuje pouze s individuální pomocí - děti a rodiče odděleně, což nestačí.

Víc informací o charitativní kamapani Diakonie Západ si přečti na vodním webu VODA POMÁHÁ.