Pytel cementu do Zambie

Jak může pytel cementu někomu pomoci? V Zambii podporujeme samostatnost žen. Společně si spoří, podporují se v drobném podnikání a obchodují. Cement je potřeba na výstavbu vodních pump a menších přehrad, které pomohou v pěstování zeleniny.

Od roku 2016 se díky naší podpoře setkávají chudé ženy ve svépomocných skupinách a účastní se školení o metodách udržitelného hospodaření. Mohou si půjčit peníze na rozjezd své živnosti a naučí se podnikat s vlastními výrobky. Část výdělku vracejí zpět do fondu, aby pomohl dalším ženám.

Takový fond změnil život i Sarah Sakala. Sarah zůstala po náhlé smrti manžela sama s osmi dětmi. Díky půjčce od svépomocné skupiny si založila zeleninovou zahrádku a začala chovat slepice. Z toho, co vydělá, platí i školné pro dceru. Ve skupině se díky našim školením dozvěděla i o prevenci rakoviny prsu a násilí na ženách.

Pytel cementu stojí 175 Kč. Děkujeme, že stavíte s námi!

Další informace k tématu