Integrace cizinců

V rámci programu spolupracujeme s rodinami nebo jednotlivci z řad migrantů a uprchlíků, kteří našli svůj nový domov v České republice. Často se jedná o matky samoživitelky s dětmi nebo o ty, kteří mají problém s pobytovým statusem a z toho pramenící četné problémy, ať již finanční či pracovní. Poskytujeme materiální pomoc, ale i asistenci v jednání s úřady, školami či lékaři, a pomoc při hledání práce či ubytování. Neméně důležitou součástí projektu je začleňování do místních komunit a účast na nejrůznějších lokálních aktivitách. Využíváme při tom sítě našich kontaktních pracovníků, partnerských křesťanských sborů a středisek Diakonie ČCE. Naši pomoc poskytujeme tak, aby rodiny mohly být co nejdříve samostatné a staly se součástí české společnosti. Vaši finanční podporu využijeme na nákup materiálu pro aktivity konané v místních komunitách.

Přeji si zaslat potvrzení o daru
(IČ vyplňte pouze pokud jste právnická osoba)
Přeji si zaslat certifikát o daru (můžete si vytisknout a někomu věnovat)
(například „babička“, „milý kolega František“ nebo název Vaší firmy apod.)
(pro správný tvar slovesa na certifikátu)
Certifikát *